čtvrtek 27. února 2020

Přes zimu, byla mi dlouhá tréninková chvíle, a tak běhal jsem od gymu do gymu, denně dvě tři míle

Milí spoluhráči, fanoušci, přátelé kopané Ohnivcovy,
především z důvodů zranění, pobytů na kopcích a rodinných oslavách (vše se dá pochopit, neberte jako výtku) jsem musel včera Prochymu odříct nedělní přípravu s Kraslicemi. Je to škoda a mrzí mě to vůči Prochymu, ale tuším, že se nám to stalo poprvé, snad i naposledy.
Abychom trochu dohnali zimu (rozuměj přípravu), tak víkend si užijte volna. Poté ale již bez omluvenek zkusme 21 dnů zabrat. Proto tréninky (ano, bude v týdnu více tréninků) budou v ÚTERÝ od 19:30 na Zátiší a další ve ČTVRTEK (rozhodneme dle počasí zda Městečko nebo Zátiší).
Následuje přípravný zápas proti Lužné v NEDĚLI 8. března od 16:00 na Tatranu. Kdo dočetl nezvykle dlouhý příspěvek až sem a zapomněl, co se psalo na začátku, nechť laskavě svůj zrak přesune na start a projde se větami ještě jednou.
P.S. včera trénink na Zátiší nebyl vůbec špatný. Podmínky vynikající, kdyby nás bylo o dva tři více, ideál. Howgh!

pondělí 25. listopadu 2019

Nastavený konec v Zavidově


FC Zavidov B - SK Ohnivec Městečko 4:1 (3:1)

Opakované utkání Městečka se Zavidovem ukončilo, týden po soutěžích, celou okresní fotbalovou sezonu. Městečko vědělo, že budou určité ztráty v sestavě, ale dle optimistických výhledů to vypadalo pořád na konkurenceschopnou jedenáctku, plus možná i jednoho náhradníčka. Optimistické výhledy se ale krátce po poledni zahalily do mlhy stejně jako hřeben Krušných hor, který bývá za dobrého počasí ze zavidovského hřiště vidět. Do řekněme ideálu dne chyběli dva hráči, kteří nedorazili. Svlíknout se tedy musel nestárnoucí nerozehraný padesáti lety života ošlehaný Pája Bestajovský a jedenáctý kluk chyběl.

To domácí představili vesměs mladý šikovný tým doplněný zkušenostmi Radka Vanického a Tomáše Korčáka. Dost se řešilo, že kolik lidí z "áčka" hraje nebo ne. Ono je to jedno, podle mýho názoru se kolikrát hraje líp proti áčku, ale je jasný, že Korčák (kapitán áčka), Vitner, Knor, ale i Vanický, Skoupý, Zuda a také devatenáctiletí mladíci v sestavě mají za podzim své mnohé starty v I. B třídě a jistě líp trénují a to vše bylo znát. A tím vůbec neříkám, že to bylo špatně nebo od Zavidova nefér, to vůbec, prostě jen ten rozdíl v pohybu i práci s míčem tam byl. Městečko tak muselo nasadit defenzivu a bojovnost, což se stalo a dařilo. Pro domácí to tak nebylo jednoduché. Městečko dokonce párkrát zazlobilo v útoku, a takový střet Jirky Urbana s brankářem Štillerem byl podle všeho dost na hraně nebo za ní. Kdyby byl VAR, a opakovaný záběr, rozhodčí by musel ukázat na penaltu. Ale je to složité, a v té rychlosti než se všechno propojí… Každopádně se penaltilo na druhé straně, Chlaďar tvrdil, že byla, sudí taky, holt byla - Vitner 1:0. No a poté si Městečko vybralo taková slabší bránící okénka, možná se až příliš odvážně pustilo do útočení a brejky byly gólové - tuším Knor 2x - 3:0. Ohnivci i poté hráli s chutí, nezabalili zápas a Jonáš Sýkora hlavou překonal zavidovskou obranu i brankáře - 3:1. A mělo být ještě lépe, neboť se jak hvězda betlémská zjevil na utkání pan Mirek, ledoborec všech oborů lidské činnosti, přes určité peripetie se nakonec dokázal nasoukat do dresu, nazout do kopaček a vyrazit jako jedenáctý hráč do utkání.

A byl znát. Jeho sošná postava i rychlé kmitání nohama, jakožto obranné či útočné hlavičky (těžko vybrat), to vše děsilo domácí borce. Pocitově bylo jasné, že je rozhodnuto, přesto se nehrál úplný odvar okresní kopané, žádný totální prales. Městečku nebylo přáno hrát v 11 lidech, zranil se Jirka Chládek a šlo se opět do desíti. Různých situacích více či méně gólových bylo dost, a to před oběma brankami, přesto jedna mohla ještě zdramatizovat utkání. Ruka Tomáše Korčáka podle mě jasně, i když nešťastně, se ve vápně potkala s míčem… Být penalta na 3:2, třeba by byla chvíli ještě sranda. No nic, rozhodčí Josef Švácha, pro kterého to byl poslední zápas v kariéře, ruku neviděl a Městečko dostalo ještě jeden fík od Tesaře a byl konec.

Ti co dorazili a nastoupili zaslouží pochvalu (i pan Mirek), vlastně odehráli slušné utkání. Druhé místo mělo Městečko jisté i tak, prohra nic neřešila. Ač první zápas se Zavidovem byl ukončen za stavu 3:4 pro Městečko a je škoda, že to tak neskončilo u předtím. Ale to už jsme si řekli. Díky za půl sezony.


Městečko: Abrahám - Zuska - Karnafel, Heger, Chládek - Bestajovský, Hadrava, Urban, Loder - Sýkora, Hajný (od 46.min).

P.S. Středa 27.11. sauna, až tak od 19:15. Od 21:00 zapneme na hřišti Ligu mistrů. A je fakt už potřeba dořešit soustředění, pokud na nějaké chceme jet.

úterý 19. listopadu 2019

SK Ohnivec Městečko – FK Hředle 5:0 (2:0)




Třináctý zápas sezony Městečku vyšel. Vyšlo počasí, byli jsme v zásadě v kompletní sestavě, pokud pominu post brankáře, na který musel letos poněkolikáté Honza Loder a poněkolikáté nedostal ze hry gól. Hředle nehrály vůbec špatně, ale přece jen především v zakončení jim chyběl důraz a prostě větší kvalita a taky zkušenosti. Navíc asi klasického útočníka v sobotu v sestavě vlastně neměly. A pak ještě narazily na jednu věc - Hředelští chtěli hrát fotbal, což je výborné, ale na malém hřišti v Městečku strašně nebezpečné. A domácí toho umí využít a každé zaváhání, kterých měli hosté v sobotu ve hře přece jen dost, potrestat. Na druhou stranu Městečko letos několik podobných zápasů pokazilo, a horko těžko pak honilo alespoň remízu. V sobotu se to sešlo a vyšlo. Hodnotit a popisovat jednotlivé akce nebudu (kdo by chtěl toho více, mrkněte na web FK Hředle, tam to napsal Míra Sláma). Všichni hráli a bojovali, jak se má. Padaly pěkný góly po pěknejch akcích, nula na kontě Městečka je trochu šťastná, dvě tři možnost Hředle měly, na druhou stranu taky ještě mohly dostat o tři góly víc.

Celkově to byl koukatelnej zápas a s normální atmosférou. Přispěl k tomu i sudí Petr Beneš, pár rozporů tam bylo, ale to je normální a celkově se mi jeví jako velmi nadějný rozhodce.


Góly: Sýkora 2, Urban 2, dosti náhodný Heger.


Městečko: Loder - Zuska - Heger (Chládek), Vician (Karnafel), Zelenka - Mezei (Prokop), Hadrava (Tvrz), Urban, Kolísek - Šnídl, Sýkora.


V sobotu 23.11. hrajeme od 13:00 v Zavidově nedohraný zápas. Nehraje se ale jen poslední minuta, ale zápas celý znovu.

pondělí 11. listopadu 2019

FC PO Olešná – SK Ohnivec Městečko 1:3 (1:1)




Tyhle závěrečný zápasy podzimní jsou tak nádherný, že si někdy říkám, fotbal je asi opravdu za trest. Za všechny hříchy a rozmařilosti života. Déšť, 6 stupňů, tráva mokrá, ještě když se oblékáte do dresu, nechcete věřit tomu, že se tam opravdu za pár minut budete válet po zemi. To je jak když vám dají na pokoji kompresní ponožky, anděla a přihřátej zřízenec vás veze chodbama na sál a vy víte (nevíte, tušíte), že do vás nějakej MUDr. za chvíli fakt řízne. Navíc kabina velikosti stavební buňky pro 4 ukrajinské zedníky zaplněná 13 fotbalisty, jedním pomezním a jedním zbloudilým běžcem, do toho trenér, asistent, vedoucí, aspoň, že předseda odtáhnul na grog do restaurantu. A pak vám střídačka 20 minut do konce spílá, že by bylo dobrý pořádně běhat, všechno dělat kvalitněji a samozřejmě vyhrát. Dyť třeba já měl klucí levou šturcnu (jak říká jeden známý fotbalista z Kladenska) na pravé noze, to pak kvalita s míčem zásadně pokulhává.

Nicméně co to budu prodlužovat, Městečko zvítězilo, utkání mělo až na pár párminutových výpadků pod kontrolou. Poločas byl sice 1:1, trefil se Sýkora a za domácí Vodrážka, ale ani to není venku špatné a vzhledem ke krizi domácí Olešné bylo tak nějak cítit ze hřiště, že to zvládneme. Ve středu pole to možná bylo vyrovnané, ale domácí měli vpředu jen osamoceného Čigu, kdežto Městečko celkem dokázalo doplňovat útok a mělo spoustu nebezpečných výpadů a možností. Důležitý byl gól Jirky Urbana hned na úvod druhého poločasu. Domácí naděje samozřejmě žila, náskok jednoho gólu je málo, ale Městečko fakt hrálo trochu líp, a když se před koncem trefil dosti náhodnou brankou Zelí, bylo hotovo - 1:3. Utkání proběhlo v zásadě v pohodě, sudí Švácha řešil jen podstatné věci. Výkon sice nebyl oslnivý, ale stále držíme druhé místo a to máme ještě o zápas méně. To není zas tak špatný výsledek našeho podzimního tažení.


Městečko: Abrahám - Zuska - Vician, Zelenka, Chládek - Prokop, Hadrava, Urban, Mezei - Loder (Karnafel), Sýkora.


Trénink by mohl být ve středu, ale jen pokud se sejdeme. Zatím to necháváme otevřené. Zápas v sobotu Městečko - Hředle od 13:30. Následuje dokopná, takže doražte všichni v hojných počtech.

pondělí 4. listopadu 2019

Úspěšný hon v Lužné


Sparta Lužná - SK Ohnivec Městečko 2:3 na penalty (1:0)


Po minulém týdnu, kdy se s Jesenicí hrál jen takový mlžný fotbalový opar, to v Lužné vypadalo celkově mnohem lépe. A staraly se o to oba týmy. V aktivitě se střídaly s několikaminutovou pravidelností, bylo to běhavé, soubojů plno, ale i celkem slušných akcí bylo ke spatření jak daňků v oboře. Takže diváci, kterých bylo na tribuně hojně z Městečka, byli s počtem daňků spokojeni. První výstřel ovšem obstarali domácí. Dvě prohrané hlavičky ve směru Ábovy branky a zkušený kanonýr Pokorný už neměl probléma dát gól - 1:0. Městečko přidalo a do konce poločasu sice jen znervóznělo domácí svojí aktivitou, gól nedalo, ale i takový psychologický tlak je někdy dobrý. A vyplatil se, protože po změně stran hostující ohnivci srovnali. Z trestného kopu se opřel do míře levačku Zuska a odražený míč od břevna padající před čáru dorazil Jura Urban - 1:1. Základní poučka po gólu pár minut absolutního soustředění se v Městečku minula účinkem, takže po rozehrání se dostali Luženští do hry, rychlý balon ze strany a na zadní tyči do prázdné dával podruhé v zápase Radek Pokorný - 2:1. To je takové, k opravdovému naštvání. Naštěstí jsou ohnivci povahy veselé, přátelské, tak si řekli (beze slov), že druhý gól Luženských je takovým kamarádským počinem a teď hurá za vyrovnáním. Tráva byla pěkná, daňci se počítají až po honě. Nakonec se to povedlo, ač nedokážu popsat ani jak, odrazem, poslední se dotknul lopty asi Jonáš Sýkora, vyrovnáno 2:2. Výsledek asi odpovídající hře. Penalty pak zvládli Městečtí překvapivě stoprocentně, i značně nevyzpytatelní střelci z Plzně, Kolešovic a z hokeje, Ába jednu lapil a šlo se spokojeně na pívo.


Městečko: Abrahám - Zuska - Heger, Hadrava, Zelenka - Mezei, Urban, Kolísek I, Grill - Sýkora, Tvrz (Karnafel).

SK Ohnivec Městečko - FC Jesenice 1:0

Nebylo moc co psát. Tak jsem nepsal, do toho navíc státní svátek, nějaká piva a důležitý jsou body.

úterý 22. října 2019

Bod ze Senomat

SK Senomaty - SK Ohnivec Městečko 4:3 na penalty (3:3)

Bod ze Senomat je dobrý, tady se mnoho nezískává. Ale Městečko vedlo 1:3, takže to mohlo být i lepší. Také v rozstřelu penalt mělo chviličku navrch, ale ani to nedopadlo. Zápas celkem zajímavý, obě mužstva předvedla lepší i slabší části hry. Jinak utkání výrazněji nevybočilo. Trocha dohadování po ostrém zákroku Havla na Prokopa, který volal po červené kartě. Rozhodčí Týče udělil jen žlutou. Jinak sudí ale pískal solidně. Celkem ostré anonymní diskuze na různých serverech moc nechápu. Asi by všichni měli maličko zvolnit a vzít rozum do hrsti. Emoce sem patří, ale pořád jen sportujeme.

Branky: Havel, Kučera, Moroz - Urban 2, Tvrz.

Městečko: Abrahám - Zuska - Heger, Vician, Zelenka (Karnafel) - Mezei, Hadrava, Urban, Grill (Loder) - Tvrz, Sýkora (Prokop).

Trénink čtvrtek od 17:00 v Městečku, sobota Městečko - Jesenice již od 14:30.

Nejnovější příspěvek

Přes zimu, byla mi dlouhá tréninková chvíle, a tak běhal jsem od gymu do gymu, denně dvě tři míle

Milí spoluhráči, fanoušci, přátelé kopané Ohnivcovy, především z důvodů zranění, pobytů na kopcích a rodinných oslavách (vše se dá pochopit,...

Oblíbený příspěvek