pondělí 25. listopadu 2019

Nastavený konec v Zavidově


FC Zavidov B - SK Ohnivec Městečko 4:1 (3:1)

Opakované utkání Městečka se Zavidovem ukončilo, týden po soutěžích, celou okresní fotbalovou sezonu. Městečko vědělo, že budou určité ztráty v sestavě, ale dle optimistických výhledů to vypadalo pořád na konkurenceschopnou jedenáctku, plus možná i jednoho náhradníčka. Optimistické výhledy se ale krátce po poledni zahalily do mlhy stejně jako hřeben Krušných hor, který bývá za dobrého počasí ze zavidovského hřiště vidět. Do řekněme ideálu dne chyběli dva hráči, kteří nedorazili. Svlíknout se tedy musel nestárnoucí nerozehraný padesáti lety života ošlehaný Pája Bestajovský a jedenáctý kluk chyběl.

To domácí představili vesměs mladý šikovný tým doplněný zkušenostmi Radka Vanického a Tomáše Korčáka. Dost se řešilo, že kolik lidí z "áčka" hraje nebo ne. Ono je to jedno, podle mýho názoru se kolikrát hraje líp proti áčku, ale je jasný, že Korčák (kapitán áčka), Vitner, Knor, ale i Vanický, Skoupý, Zuda a také devatenáctiletí mladíci v sestavě mají za podzim své mnohé starty v I. B třídě a jistě líp trénují a to vše bylo znát. A tím vůbec neříkám, že to bylo špatně nebo od Zavidova nefér, to vůbec, prostě jen ten rozdíl v pohybu i práci s míčem tam byl. Městečko tak muselo nasadit defenzivu a bojovnost, což se stalo a dařilo. Pro domácí to tak nebylo jednoduché. Městečko dokonce párkrát zazlobilo v útoku, a takový střet Jirky Urbana s brankářem Štillerem byl podle všeho dost na hraně nebo za ní. Kdyby byl VAR, a opakovaný záběr, rozhodčí by musel ukázat na penaltu. Ale je to složité, a v té rychlosti než se všechno propojí… Každopádně se penaltilo na druhé straně, Chlaďar tvrdil, že byla, sudí taky, holt byla - Vitner 1:0. No a poté si Městečko vybralo taková slabší bránící okénka, možná se až příliš odvážně pustilo do útočení a brejky byly gólové - tuším Knor 2x - 3:0. Ohnivci i poté hráli s chutí, nezabalili zápas a Jonáš Sýkora hlavou překonal zavidovskou obranu i brankáře - 3:1. A mělo být ještě lépe, neboť se jak hvězda betlémská zjevil na utkání pan Mirek, ledoborec všech oborů lidské činnosti, přes určité peripetie se nakonec dokázal nasoukat do dresu, nazout do kopaček a vyrazit jako jedenáctý hráč do utkání.

A byl znát. Jeho sošná postava i rychlé kmitání nohama, jakožto obranné či útočné hlavičky (těžko vybrat), to vše děsilo domácí borce. Pocitově bylo jasné, že je rozhodnuto, přesto se nehrál úplný odvar okresní kopané, žádný totální prales. Městečku nebylo přáno hrát v 11 lidech, zranil se Jirka Chládek a šlo se opět do desíti. Různých situacích více či méně gólových bylo dost, a to před oběma brankami, přesto jedna mohla ještě zdramatizovat utkání. Ruka Tomáše Korčáka podle mě jasně, i když nešťastně, se ve vápně potkala s míčem… Být penalta na 3:2, třeba by byla chvíli ještě sranda. No nic, rozhodčí Josef Švácha, pro kterého to byl poslední zápas v kariéře, ruku neviděl a Městečko dostalo ještě jeden fík od Tesaře a byl konec.

Ti co dorazili a nastoupili zaslouží pochvalu (i pan Mirek), vlastně odehráli slušné utkání. Druhé místo mělo Městečko jisté i tak, prohra nic neřešila. Ač první zápas se Zavidovem byl ukončen za stavu 3:4 pro Městečko a je škoda, že to tak neskončilo u předtím. Ale to už jsme si řekli. Díky za půl sezony.


Městečko: Abrahám - Zuska - Karnafel, Heger, Chládek - Bestajovský, Hadrava, Urban, Loder - Sýkora, Hajný (od 46.min).

P.S. Středa 27.11. sauna, až tak od 19:15. Od 21:00 zapneme na hřišti Ligu mistrů. A je fakt už potřeba dořešit soustředění, pokud na nějaké chceme jet.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Nejnovější příspěvek

Přes zimu, byla mi dlouhá tréninková chvíle, a tak běhal jsem od gymu do gymu, denně dvě tři míle

Milí spoluhráči, fanoušci, přátelé kopané Ohnivcovy, především z důvodů zranění, pobytů na kopcích a rodinných oslavách (vše se dá pochopit,...

Oblíbený příspěvek