neděle 3. října 2010

Výjimečné d(D)erby

Městečko - Branov 5:5 (2:2)

Sobota, 2. októbra, zataženo, déšť, 200 diváků, rozhodčí 3B: Beran - Brda, Brožek.

Po pěti letech (od postupu Městečka do I.B třídy), bylo opět na programu prestižní derby rakovnického fotbalu Městečko - Branov. A to, že derby bývají utkání nevyzpytatelná a nezapomenutelná, potvrdil i tento duel. Rivalita s Branovem má sice dnes již jiné kontury, neb z kádru z dob okresních matchů jsou v sestavě týmu od  Berounky jen Štiller, Kruba a Dubský, zbytek jsou legionáři, ale i tak patřičný náboj zápasu nechyběl.
Gólů bylo tolik, že je tady snad ani všechny nemá smysl vyjmenovávat, čtenář by se jistě unudil k smrti, což však včera rozhodně neplatilo. Výjimečnost utkání tkvěla v tom, že Branov čtyřikrát vedl, ale Městečko vždy okamžitě, řekněme do dvou tří minut, srovnalo. Až se nakonec dostalo do vedení 5:4 v 85. minutě, jenže ani to nevydrželo dlouho, když se hosté těsně před koncem radovali z vyrovnání po penaltě, kterou sudí Beran odpískal za ruku Procházky. I když je otázka, zda se píská ruka, kterou si nastřelí hráč sám. Ale to už je jedno, remíza byla totiž nakonec spravedlivá.
Brankovou Velkou cenu Ohnivce odstartoval Dubský - srovnal Petr Šnídl. Na 2:1 zvyšoval po chybě Besta Červenka - o srovnání se postaral hlavou s chutí hrající Benjamín Hegér (divný méno, co?:-)).
To byl tuším poločas. Třetí gól Branova dal po úniku Šindeláře po lajně a centru před branku Dochtor. Na 3:3 srovnával patičkou Pražák Jura Wohl ještě s tečí hostujícího hráče. Na 4:3 dával hlavou po rohu Michal Červenka - ale Městečko okamžitě srovnalo po dorážce Peti Šnídla a do vedení se dostalo po hlavičce Besta 5:4. V 87. minutě vyrovnal na 5:5 z penalty Dochtor.

Městečko: Kopernický - Langmajer - Hadrava, Bestajovský, Kučera - Heger (Fikejz), Tvrz, J.Urban, Wohl - Korbel (Procházka), P.Šnídl. 

Branov: Bartyzal - Cihelka, Tkáč, Opl, Helebrant - Rasocha, Štiller, Dochtor, Šindelář - Červenka, Dubský. Střídali: Kruba, Konopásek.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Nejnovější příspěvek

Přes zimu, byla mi dlouhá tréninková chvíle, a tak běhal jsem od gymu do gymu, denně dvě tři míle

Milí spoluhráči, fanoušci, přátelé kopané Ohnivcovy, především z důvodů zranění, pobytů na kopcích a rodinných oslavách (vše se dá pochopit,...

Oblíbený příspěvek