úterý 29. června 2010

Návrat z hor a fotbalové prázdniny

Fatra 2010
Zdravíme vás, chalani a baby. Všichni se vrátili z Malé Fatry bez zranění, vlky a vlkodlaky nepočítám, ani Jurův nateklý kotník, ani Urbisovu zamazanou zadek, ani Čápí typickou chůzi ala bába s nůší. Na horách si člověk nevybere, a tak vysněné azuro doplulo nad hory slovenské až v neděli při našem odjezdu.
Výprava se tak úděsně trápila za deště u bratov prohlídkami restaurantů a ochutnávkami místních pív, kapustových polievoček a halušiek. Ale i kulturně jsme žili - sledování zápasu Slovensko - Itálie, následná diskuze s místními Terchovany, přednáška od životě Jury Jánošíka pod jeho stříbrnou sochou v Terchovej. Byli jsme pozdravit náš družební klub TJ Dynamo Diviaky, vyjeli jsme obhlídnout sjezdovky na Martinských holiach, fotbalem znavená těla si pošmákla v lázních Turčianske Teplice a nechybělo ani honění se za balonem na chatě pod Poludňovým Grúňom.
Největším sportovně turistickým výkonem tak byl sobotní výstup od Bieleho Potoka přes Jánošíkové diery až na vrchol Velkého Rozsutce 1610 m.
Ostatní příhody by v písemné podobě mohly být interpretovány mylně, proto vám je předáme až v ústní formě. Např. tu o dámském bicyklu, nebo o Urbisově batohu...
Užívejte fotbalových prázdnin, začíná se prý až týden před mistrákama, Staník vyčetl v nějaké příručce fotbalu, že to bohatě stačí od jistého průměrného věku mužstva. Jo a shánění posil se meze nekladou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Nejnovější příspěvek

Přes zimu, byla mi dlouhá tréninková chvíle, a tak běhal jsem od gymu do gymu, denně dvě tři míle

Milí spoluhráči, fanoušci, přátelé kopané Ohnivcovy, především z důvodů zranění, pobytů na kopcích a rodinných oslavách (vše se dá pochopit,...

Oblíbený příspěvek