pondělí 27. října 2014

Městečko se vyšvihlo do čela okresu




SK Ohnivec Městečko - Sparta Lužná 5:1 (0:0)

Městečko doma opět potvrdilo skvělou podzimní formu. A to přesto, že se stále ještě nesešlo v kompletní sestavě, tentokrát musel za zraněného J. Šnídla zaskočit veterán Patera a Martin Bestajovský znovu naskočil do středu zálohy. Po zaváhání Jesenice a především první ztrátě Hředelských v sezoně (prohra 2:1 v Lišanech), jde Městečko minimálně na týden do čela soutěže. O to se střetne Městečko hned následující týden právě se Hředlemi.

Tradiční rivalita mezi Městečkem a Lužnou zpočátku nebyla skoro znát, a až na pár slušných šancí se utkání během prvního poločasu odehrávalo v podezřelém klidu. Lužná sice vstřelila gól po hlavičce Kocha, ale luženský pomezní - laik okamžitě signalizoval ofsajd. Úplně jiný obraz utkání nastartoval až souboj Hegera s Dolhým. Na první pohled souboj nevypadal nebezpečně, ale záhy se ukázalo, že Hegerova kopačka nešťastně zasáhla soupeře a zanechala na jeho stehně krvavé šrámy. Místo aby se situace, kterou rozhodčí zřejmě správně neviděl, vyřešila v klidu nějakou omluvou, tak diskuze rozhodčího Strouhala se zraněným luženským hráčem skončila červenou kartou. Od té chvíle začalo být rušno na hřišti i v ochozech.

Druhý poločas pak nabídl nejen gólovou smršť Městečka, ale i pokračování červenokaretní smršti pana rozhodčího. Domácím se dařily velmi pohledné kombinační akce od úvodu utkání, ale stále hbitý Láďa Mašek v brance Lužné dělal dlouho téměř zázraky. Prosazovat se Městečko tak začalo až po změně stran. A byl to jediný hráč, který samozřejmě s velkou podporou celého týmu rozhodl utkání. Co nedal David Rada minulý týden v Senomatech, to si nechal do Městečka. Pálil ze všech možných pozic po výborných přihrávkách od spoluhráčů, po chybné rozehrávce brankáře, ale i důrazně dorážel míč do branky po mele v malém vápně. Byly z toho 4 trefy a jasná záležitost pro Ohnivce. Premiérový gól si potom na závěr připsal ve svém teprve druhém zápase za Městečko a po výborném výkonu další Pražák - Tomáš Procházka. Za hosty snižoval po šťastné teči Grill - 5:1.

A teď ke karetní smršti. Už červená karta pro Dolhého byla prazvláštní. Zřejmě sudímu vynadal, že neposoudil souboj jako faul, ale na druhou stranu by něco takového měl sudí po své chybě přejít, případně vyřešit žlutou kartou a uklidnit situaci. Další červenou pak schytal Míra Hajný, a ač je to hlava horká a holá, tentokrát vina opravdu minimální. Žlutá za sporně zakopnutý balon z gólové situace v ofsajdu a potom souboj tělo na tělo s Grillem. Ano, faul tělem to byl, ale na červenou, která je poměrně zásadním zásahem do zápasu… Navíc by měl rozhodčí trochu rozlišit, kdo s kým souboj svádí. Jarda Grill s Mírou Hajným ani vlažné souboje svádět neumí.

Něco podobného platí i pro další červené karty. Luženský fotbalista Kopernický ostřeji zajel do přece jen subtilnějšího Vládíka Prokopa a Kůča si to šel s urostlým borcem trochu vysvětlit. Chlapci na to postavy mají, tak se k sobě poněkud tulili svými hrudníčky. Žádné facky ani pěsti, prostě jen takové zdravé naparování. Opět jsem pro, že žlutá karta a domluva by bohatě postačila. Navíc nutno uznat, že s postrkováním Kůča začal a v tomto pro Kopernického červená karta je ještě nespravedlivější. Oba si pak za postranní čarou podali s úsměvem ruce a bylo to vyřešené.

Z celkem pohledného utkání, které nabídlo hodně zajímavých fotbalových momentů, nebylo nijak vyhecované, a rovněž ve druhé půli brzy rozhodnuté, tak sudí Strouhal udělal pro nezúčastněné pěknou divočinu.


Městečko: L. Procházka - Patera - J. Kučera, Heger, T. Procházka - Makarský, J. Urban, M. Bestajovský, Prokop - Hajný, Rada.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Nejnovější příspěvek

Přes zimu, byla mi dlouhá tréninková chvíle, a tak běhal jsem od gymu do gymu, denně dvě tři míle

Milí spoluhráči, fanoušci, přátelé kopané Ohnivcovy, především z důvodů zranění, pobytů na kopcích a rodinných oslavách (vše se dá pochopit,...

Oblíbený příspěvek