pondělí 6. října 2014

Ohnivci konečně bodovali v Kolešovicích


Městečko pokračuje ve skvělých výsledcích, zvítězilo opět bez inkasovaného gólu na hřišti nebezpečných Kolešovic 4:0 a s přehledem si drží 3. místo v tabulce za suverénní dvojicí Jesenice a Hředle. A to musel trenér Jansa opět kouzlit se složením sestavy. Do základní sestavy se po dlouhé pauze dostal Jarda Červený, z německého exilu si přijel po roce kopnout Petr Urban, (ne)stárnoucí Martin Best měl místo jisté a vše jistil z lavičky druhý Best Pája. Věkově tak už Městečko má skoro blíže k DD, než k ideálnímu fotbalovému věku. Po kabině se tak povalovaly prášky auliny proti bolestem všeho druhu od našeho drogisty Dejva Rady, víc než fotbal se rozebírá rybařina a houby, případně jablkový závin na neděli. Pro mě tam třeba rozinky být nemusí. S Kolešovicemi navíc mělo Městečko vždy dost bídnou bilanci, takže se velké zázraky neočekávaly.


Podle výsledku to vypadá, že utkání bylo jasnou záležitostí, ale mohlo to dopadnout i obráceně. Kolešovičtí totiž do utkání vlétli a svým důrazem a rychlostí dělali Městečku problémy. Nejčastěji využívali šikovného Polánka, který obráncům nedal vydechnout. Domácím však chyběla přesnost v zakončení, protože velké šance na dva tři góly měli. To Ohnivec šetřil s útočnými výpady úplně. Buď se utápěl v nepřesnosti, nebo hráči naráželi na pozornou a dobře zorganizovanou obrany Kolešovic. Poločas 0:0 tak byl pro hostující tým úspěchem a dobrý základem, aby po změně stran po přežitém náporu zkusil se zápasem něco udělat.


Těžký duel plný osobních soubojů pokračoval. První zlom v utkání načal pan Mirek. Vletěl do vápna v náběhu na centr ze strany a jeho souboj s domácím obráncem vyhodnotil sudí Kaválek jako penaltový. Domácí byli s tímto verdiktem tak moc nespokojeni, že jejich protesty rozhodčí ukončil dvěma červenými kartami. Martin Bestajovský penaltu proměnil a domácí pokračovali v 9 hráčích. Penalta je nepříjemnost a hráči často protestují, ale se zápasem se dalo ze strany Kolešovic něco dělat i po pokutovém kopu. Dvě vyloučení ale zamávají s jiným týmem. Brzy se ale Kolešovičtí mohli opět nadechnout k náporu. To domácí hráč tvrdě srazil Petra Urbana a kapitán týmu Městečka Jirka Urban se spoluhráče a bratra zastal a do protihráče strčil. Chvilku poté už do sebe na hřišti strkali skoro všichni… Následovala červená karta. Špílmachr Městečka musel opustit hřiště. A ohnivci tak měli převahu jen jednoho muže v poli. Jenže další ránu zasadil domácím Petr Urban, když nejlépe našel centr Makarského a hlavou poslal tým do vedení 2:0. Druhý gól Kolešovice zlomil. Hráči zkoušeli hrát vabank, jenže otevírali až neskutečně obranu a hosté trestali. Pan Mirek vyšperkoval svůj pracovitý výkon dvěma góly na konečných 4:0 pro Městečko. Pracovitý a zodpovědný výkon podali skoro všichni, až na drobné flinkovitosti, které nás na lavičce přiváděly téměř k nepříčetnosti.


Městečko: Procházka - J. Šnídl - J. Loder, Heger, Červený (P. Bestajovský) - Prokop (P. Urban), J. Urban, M. Bestajovský, Makarský - Hajný, Rada.
Rozhodčí: Kaválek - Blín, Sedláček.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Nejnovější příspěvek

Přes zimu, byla mi dlouhá tréninková chvíle, a tak běhal jsem od gymu do gymu, denně dvě tři míle

Milí spoluhráči, fanoušci, přátelé kopané Ohnivcovy, především z důvodů zranění, pobytů na kopcích a rodinných oslavách (vše se dá pochopit,...

Oblíbený příspěvek