pondělí 28. dubna 2014

FK Kněževes - SK Ohnivec Městečko 3:3 (2:2)


Stalo se v sobotu odpoledne. Slunné počasí s nádechem bouřkových mraků se jen tetelilo v oroseném trávníčku krátkého střihu, když na hřiště v Kněževsi vyběhly jedenáctky domácích a Ohnivce Městečko. Vše se zdálo ideální, ani Hadřík před utkáním nepožil, jenže záhy se ukázalo, že fotbal bude mít k ideálu daleko. Chybami se to jen hemžilo. Staník měl ruce více na hlavě než v přirozené poloze podél těla, a fotbalový míč se více chystal k rozehrávání, než aby byl ve hře. Přesto se šance občas objevily na obou stranách. Jako první udeřil Ohnivec po pěkné hlavičce Míry Hajného - 0:1. Dlouho se však jeho tým neradoval. Komžík prošel kolem každého hráče Městečka snad 2krát, předložil spoluhráči a bylo srovnáno - 1:1. Jaký byl sobotní zápas názorně dokládá ukázková situace. Míra Hajný vybojoval míč pro sebe do vyložené šance, ale při střele trefil s merunou i kus toho božského pažitu a místo gólu odkulhal zraněn na lavičku. Prostě zápas nevybočil z rytmu co krok to chyba. Městečko šlo sice do vedení gólem Jirky Urbana, ale domácí znovu po průniku Komžíka vyrovnali - 2:2.


O přestávce v kabíně bylo hráčům promlouváno do duší i hlav. Některým bylo doporučeno utáhnout si tkaničky, jiným povolit, povytáhnout trencle, některým bylo doporučeno změnit práci, dokonce partnerku… Nic platné. Bohabojné výkony pokračovaly a ani energie bouřících mračen nedodala hráčům na přesnosti přihrávek, střel a cirkusových kliček. Diváky potěšil až Jirka Urban parádně zahraným trestňákem do šibenice - 2:3. Honza Loder sice ještě trefil břevno, ale jinak to bylo od Městečka vše. Poté už se jen bránilo a sázkové kanceláře stáhly z nabídky tip na to, kdo dá další gól. Někdy kolem 85. minuty se tak stalo. Domácí Vrábík rozehrál standardku ideálně do malého vápna, kde si Krejčí našel balon - 3:3. Více k utkání asi netřeba. Sudí měl občas rozpačité verdikty, nicméně zápas nepoznamenal víc než je zdrávo.


Sestava Ohnivce: Kopernický (Abrahám) - J. Šnídl - J. Kučera (Jun), Heger, O. Kučera - Prokop, Hadrava, J. Urban, Makarský - Hajný (J. Loder), M. Bestajovský.


Ohnivci se následně přesunuli k pozápasovému rozboru do rakovnické restaurace Mexiko. Kouč Staník dlouho nebyl s bodem spokojen, ale postupem času, zasažen moravským optimismem z hroznů pravdy i on uznal, že se jedná dobrý bod z venku. Ohnivci známi svým kulturním duchem se kolem 23. hodiny odebrali vyzkoušet akci "Piano na ulici". V průjezdu radnice na Husově náměstí rozehráli Pražského démona, ovšem než se celý sbor sezpíval (asi jako na hřišti marně sehrával), zasáhla vyšší moc ozbrojenců a bylo po kultuře. Po 22. hodině se prostě na piano hrát nesmí, to každé malé dítě ví.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Nejnovější příspěvek

Přes zimu, byla mi dlouhá tréninková chvíle, a tak běhal jsem od gymu do gymu, denně dvě tři míle

Milí spoluhráči, fanoušci, přátelé kopané Ohnivcovy, především z důvodů zranění, pobytů na kopcích a rodinných oslavách (vše se dá pochopit,...

Oblíbený příspěvek